Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förnuft och känsla, inre dialog

 

 

Det vill jag göra
jublade hjärtat
tog på skorna
beredd att ge sig iväg

Jag följer inte med
muttrade hjärnan
pekade på sina bara fötter

efter en stunds tvekan
gav sig hjärtat iväg

Vänta på mig
ropade hjärnan
Jag följer med
ifall du behöver hjälp

 

 




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 253 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2021-02-19 09:35



Bookmark and Share


    Peter Söderqvist
Hjärnan och hjärtat behöver varandra.
Fint berättat.
2021-02-26

  Lottie Ålhed VIP
Hjärta och hjärna en fin kombo.
2021-02-22

  Niliboy
Å så fint, riktigt hjärtknipande klyftigt!
2021-02-20

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfullt och fyndigt!
Ja de får gärna kivas lite.
2021-02-19

    Lena Staaf VIP
Roligt och härligt om de dagliga inre striderna! Både känslaoch förnuft behövs, ibland mer av det ena och ibland mer av det andra.
2021-02-19

  wiria77
fina rader
om motståndet
vi alla känner igen oss i
att vi kan övervinna
ta oss över tröskeln
2021-02-19

  lila fjäderblomman VIP
bra beskrivet om motstånd som kan övervinnas med en inre dialog
2021-02-19

  Gunnel Eriksson VIP
Din dikt är en bra "utredning"
av hur man ofta tänker.
2021-02-19

  Feliaxel VIP
Ibland kommer hjärnan inte överens med hjärtat och frågan är vad som ska styra
2021-02-19

  bibbi ahrnstedt
Verkligt fint och roligt diktat
2021-02-19

  Kungskobran VIP
Hjärnan följer med utan skor, hur skall det gå?
2021-02-19

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Vilken fin liknelse! Svårt ibland med hjärnan och hjärtat!
2021-02-19

  M.Eta
Bra när alla organ funkar till fullo! bra liknelse!
2021-02-19

  Sparvögat VIP
Förnuft och Känsla, vilken härlig dikt...
Fint samspel mellan viljan och förnuftet:)

2021-02-19

  ULJO
Inte sällan är kroppens organ i balans.
2021-02-19

  Kajan VIP
En härlig text, där förnuft och känsla tampas tycks det; men egentligen är det ofta förnuftigt att följa känslan, och ha hjärnan med som sufflör.
2021-02-19

  AiA Maria den fria


Brilliant !

Lysande om vikten av balans!

Tack!

2021-02-19

  Solstrale VIP
Ja man behöver en hjärtpromenad! Bra lyft och beskrivet när motvalls sätter emot, sätt då emot motvalls och gå ändå!
2021-02-19

  Maria Sundelin VIP
Gullig och smart
Kramar
2021-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP