Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om vinter och vår

 

 

Gumman Tö på visit här är

snöslask följer i hennes spår

en  del över henne svär

men hon är förebild till vår

 

hon förvandlar snö så mjuk

av bollar en lykta tar form

av snön så får man bruk

en fästning ej konform

 

men Kung Bore sig inte ger

han vill gärna domdera

säkert han kommer åter

för att styra och regera

 

men Gumman Tö sig inte ger

så är årstiders gång

hon tar över mer och mer

hon är svar på vårens sång

 

 

vårens längtan bor i kropp

då spricker den späda knopp

vi känner åter hopp

humöret åter på topp

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 165 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-02-20 11:00



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Våren...fy falingen, ge mig sommar!
2021-02-24

    Lena Staaf VIP
Fint beskrivet om den ojämna kampen mellan vinter och vår.
2021-02-21

  Feliaxel VIP
Fint om kampen mellan kung Bore och gumman Tö
2021-02-21

  Kajan VIP
Fint återger du övergången mellan vinter och vår, där övertaget växlar, ofta dramatiskt. Dikt som känns mjuk med fina rim.
2021-02-21

  Sparvögat VIP
Gumman tö är mycket välkommen med vårens förebud...
Fint tecknade ord
2021-02-20

  Kungskobran VIP
Vintern är svår
snart är det vår
2021-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP