Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Avskuren

Lätt utböjda spetsar
öppnar ditt inre
till beskådan

De nedersta kronbladens
lätt torkade spetsar
påminner om förgängligheten

Lätt doftlös
dricker du vattnet
omgiven av syskon
ditt bo en vas

Avskuren från din lök
inplastad
fraktad
kylförvarad
hemburen
till glädje

Avskuren
inkapslad
irrande tankar
drömmar om möten

Ringande öron
tonen jämn
orden talas så sällan
idag

Jag tar åter
boken i min hand

 © Eva Hedlund fd Langrath 2021

 

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-02-20 18:34



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Tulpan och vers så i samklang! Fint!
2021-02-23

  Minkki VIP
tulpaner är som människor, personliga och individuella, idealisk blomma för den doftallergiske. Jag funderade ett tag över upprepningarna, lätt, lätt och avskuren, avskuren och insåg att orden som ringer i ögonen illustrerar ringet i öronen. Fint!
2021-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP