Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriv gärna avslutande strofer på denna dystopiska betraktelse!


VÄRLDSPROBLEM

Kvar är alla världsproblemen
även under pandemin.
Barnen dör av svält i Jemen.
Tung står rustningsindustrin.

Krisen ökar för klimatet.
Droger kräver många liv.
Mellan gängen härskar hatet.
Mobbning är ett tidsfördriv.

Flera hungrar undernärda.
Populister poppar upp.
Människor blir mindre värda.
Militärer gör sin kupp.

Fattiga blir fler än rika.
Folkmord pågår här och där.
Mänskovärdet är olika.
Egoismen inne är.

Listan här är miserabel.
Jorden fortsätter sitt lopp.
Kain dräper ännu Abel.
Skall det någonsin ta stopp?




Bunden vers (Rim) av Ulf Carlsson VIP
Läst 115 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-03-02 09:14



Bookmark and Share


  100apor
Öppet hus för allt som skrämmer.
Stänger framtiden sin dörr?.
Frusna står vi när det stämmer
'Allt var faktiskt bättre förr'.
2021-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP