Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


I dummokratins tidevarv.


Internationella Homunculusdagen


Idag är det åter till arbetet som gäller. Arbete ger ju som bekant frihet. Vanliga D-personer har exorcerats i TUSENTALS ÅR och deras mindre släktingar H-personer har använts som underhållning, flasksatser, disktrasor och torklappar.

De har fått sova på soffan när de varit för dumma, ignorerats och behandlats som förrädiska och otillräkneliga och nyttjats med sina förbannelser för ytterligare otyg. Även gamle Golem var problematisk och antagligen förtryckt. Någon form av FAS-ism måste det ha handlat om.

EMANCIPATION, säger jag. Och i viss mån: ALLAKANCIPATION! HOMUNCULUSATION.

Skulle de råka använda alla rimligt medvetna ögonblick till att försvara sig så är det deras ensak. Står de för liberala men indragna friheter så är det deras ensak. Ingen får kritisera dem, så mycket lidanden i form av strukturellt förtryck som de genomstått under TUSENTALS ÅR.

Just nu står jag och funderar på om vi skall appropriera ordet Homunculus och låta det bli det nya "frigörelse" paradigmet eller om vi skall fördöma alla som hävdar att där finns någon skillnad mellan svärande och kringhoppande små otyg och sunt mänskligt liv och se om liberaler och demokratiska socialister verkligen menar allvar med devisen allas liiika väjde.

En kompromiss vore att kalla dem för "folkpartister". De gillar det. Jag gillar det. Och för den som inte är det minsta påläst om saken så kan det till och med upplysa.




Övriga genrer (Satir) av Koloristen
Läst 285 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-03-07 07:00



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Själv hatar jag kvinnodagen och feminismen.
2021-03-09

  Ulf Carlsson VIP
Det var en elak allegori, Mr Swift! Inte utan spets som vanligt.
Som satir (förhoppningsvis) medvetet orättvis mot vänsterliberalismen.
Väntar nu på ett ode till högerkonservatismen, men sådana är kanske redan uttömda här på sajten?
2021-03-07

  Larz Gustafsson VIP
Kul detta med...ja...du vet.
Men vad är homunculus?
Ett moln?
I byxor?
2021-03-07

    Sefarge VIP
Mera morötter till folket
Och mindre piska?
Men nuvarande
"Liberaler" kan
man både ha
och mista?




2021-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen