Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Totalt.


Bergspasset


vi vågar igen
att ta oss igenom bergspasset.
den stängda jordens kväve
och stoftet
från nedfallna stjärnor.
vi ler galet
eller ser in i varandras ögon.
vi vågar passet.
antingen kräver vi
eller tigger vi oss fram
i vår väg genom vintern.
vi är inte chockade över
att jorden försöker döda oss.
det finns drömmar
om det nedåtgående slicket
av en djup dal
för att sedan gå uppåt
till topparna.
torr och varm
som en katts tunga
är instrumentet.
vi klarade det förra året.
vi vågar igen.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 163 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2023-02-11 17:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen