Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömmarnas Trädgård

 

 

kom, följ med mig

till Drömmarnas Trädgård 

där bäcken porlar så glatt

och grodorna kväker ikapp

 

där rosorna doftar sagolikt

och liljekonvaljens skönhet

glänser i all sin prakt

här andas allt frihet

 

luften frisk och klar

ja, helt underbar

rådjurens skygga blick

här har haren sin gång

 

stillhetens och lugnets prägel

här har satt sitt märke

i fred och samförstånd

alltings liv värdefullt

 

när livscykel går mot slut

till jorden återbördas

det som en gång var

för att åter födas

 

naturens mångfald oräknelig

båd bland blommor och djur

dess överdåd av skönhet

kan ej nog tillräckligt uppskattas

 

 

 

 

 




Fri vers av Öknens Ros VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-03-15 12:11



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Var hittar jag detta paradis, jo i denna underbara dikt
2021-03-16

  Feliaxel VIP
Den trädgården skulle jag vilja besöka
Vackert
2021-03-16

  Bodingen VIP
Tjusigt skaldat om naturens skönhet, livsbetingelser och förgänglighet. Äta eller ätas...
2021-03-16

    Elisabeth Nilsson VIP
Målande drömlik dikt att njuta av. Om den ändå vore sann! Istället för att människan ägnar sig åt krig, våld och förstörelse av naturen och jord.
2021-03-15

    Lena Staaf VIP
Du målar upp en underbar paradisträdgård fylld av skönhet och harmoni.
2021-03-15

  Marita Ohlquist VIP
En underbar trädgård att vara i, mångas önskedröm!
2021-03-15

  Sparvögat VIP
Här andas skönheten i dina vackra ord...
En rofylld oas att längta till
2021-03-15

  ULJO
Så fin text
2021-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP