Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Sanningen finns att söka inom det egna jaget, eftersom det bara kan bli en tolkning av sanningen. Den egna personliga tolkningen. Det egna valet är dessutom omtvistat, hur kan du ens välja, om du inser att du gått emot dig själv?


Något litet om begränsningar





Begränsningen ligger förstås i att det inte går att
'rymma' från sitt eget jag, annat än för stunden,
i lockande förströelser. Den som vill byta kön,
miljö eller ta steget ut i en värld med främmande
regler.

Kommer alltid kunna finna stillheten i vatten,
i speglingen i detta vatten ser individen skalet
som individen bor i. Jaget kan försöka göra
utflykter i litet olika verkligheter, men alltid
som

sig själv. Oavsett livets resa för en människa
hit eller dit, är begränsningar alltid ett sällskap
som av sin egen skugga. Den förstår kanske att
det finns gränser den inte kan eller ens bör som
försöka

passera. En möjlig insikt leder till en egen sanning
om det högst personliga jaget. Att det inte går att
passera den gränsen, där det egna jagets frihet
skulle kunna förbytas i en mera 'sann' eller 'fri'
identitet.

Jaget har sin skugga om ljuset kastas på ens kropp,
kropp och själ följs åt. Den enda och mest viktiga av
kroppsdelar som ej går att som ersätta, boningen
för din själ. Den som lever nu. Den du är som fånge
i, utan val.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 97 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-03-16 23:02



Bookmark and Share


  Horace
Carl Gustav Jung betraktade jaget
Som den solbelysta vandrande
Fläcken på Självklotets yta
På frågan om vad Självet
Var tvekade han och
Teg...kanske bäst
Att tveka om
Jaget med
och leva i
Varat
2021-03-17
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP