Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven under årets segeltur, därav de blandade seglarfraserna som jag nog egentligen inte begriper.


Polska vid noll sekundmeter nordlig vind

Ett kolstreck längs med en sömnig udde
som svepts i björklöv, och längs din kind
får gässens vingspetsar bilda kudde
i noll sekundmeter nordlig vind.

Med kurs mot broräckets vilsna stjärna
och spegelblänk på ett stålsvart sund
går färden rakt mot din blå lanterna,
för lycka vore att gå på grund.

Och över ytan går blodets skälvning
när dina lemmar ska halas in:
förförd av storseglets lätta välvning
- vid noll sekundmeter är jag din.




Fri vers av Kyrie
Läst 315 gånger
Publicerad 2006-07-21 22:18



Bookmark and Share


  Daniel_78 VIP
mm gillar, det märks att det är ett ihållande tema
o seglarfraserna passar bra in.
- vid noll sekundmeter är jag din. -
gillars :)
2006-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Kyrie
Kyrie