Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fiskmetaforer, ja.


Min vänstra silverfena

Mot din kind, mot varje ådra, sena,
varje ben som formats för att bära
stryks i flykt min vänstra silverfena -
vattnet gör det svårt att komma nära.

Fenorna blir svåra att förena
när vi slits allt närmare varandra:
smeker dina läppar med den ena,
viftar bort paniken med den andra.

Jag, som en av många rädda fiskar
gråter för att bäras genom natten.
Vågor bryts mot huden, och du viskar
\"Tårar saknar mening under vatten.\"




Fri vers av Kyrie
Läst 281 gånger
Publicerad 2006-07-21 22:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kyrie
Kyrie