Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SKAM OCH SKATTEÅTERFÄGRING


Slå ned blicken
like there is no tomorrow
Fäst den på det inre törnet
och känn den klämda värdigheten:
en outsprungen ros
Känn på!
du som är
utred-ande, döm-ande och straff-ande
instans i samma gestalt

Skammen är min
men skulden är fanimej din
och alla dina plågande gelikars

Jag är gelike

Utsatthet och hjälplöshet finns inte
Frihet finns
och en världsande,
du är och andas den med andan in och ut
Sanningen in, intigheten ut

Apropå gömda skatter inne i människor:
Allt av skönhet, geniala uppslag och glimrande bilder
kan inte uttryckas, inte av alla.
Mycket, det mesta, av inre skönhet och genialitet förblir dolt för världen
och väl så ofta för skattmästaren själv.




Fri vers (Fri form) av Håkan Gustafsson VIP
Läst 129 gånger
Publicerad 2021-03-18 22:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Håkan Gustafsson
Håkan Gustafsson VIP