Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Tron som gör oss till människor

 

Tro!

Är vad man behöver i sitt liv

Är aldrig fantasi och inbillning

 

Tor!

Gör livet enklare att leva med

Är väldig överkänslig fråga för alla

 

Tro!

Är den som gör själen till transparant

Är ett mycket nödvändigt behov

 

Om!

Man tror på naturen som räddare

Då har man tyvärr fel

 

Om!

Man tror på djuren som räddare

Då tyvärr har man också fel

 

Om!

Man tror på människan som räddare

Då evig har man så fel

 

Naturen, djuren och människan osv

Är en skapelse och aldrig en skapare

 

Slumpen skapar inga liv

Slumpen kan inte pumpa liv i de döda

 

Slumpen kan aldrig stoppa döden

Slumpen har aldrig skapat nya skapelse

 

Slumpen gav dig inget liv

Utan dina föräldrars samlag gjorde det

 

Inte din pappas samlag med en annan man gav dig liv

Inte heller din mammas samlag med en annan kvinna

 

Men!

GUD gör det!

 

Och då ställer slumptrogna frågan!

Vem har sett Gud?

 

Man behöver bara se omkring sig för att få ett svar

Liv och död, galaxen och universum

 

Oändligheten talar till oss,

Gud finns!

 

Det koster inget att tro på Gud!

Tron är ett fritt val för alla och aldrig tvångsmässigt!

 

Jag har gjort mitt val!




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 212 gånger
Publicerad 2021-03-23 10:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP