Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Män i färggranna kläder.


Franciskus och Elton John


För lutherskt sinnade är påven inte en god kraft. Vi protestanter svarar inte för påven. Senaste påven är oaktat sin charm dessutom flummig och vänstervriden, vilket tydligen gav SvT:s homeopater hopp.

Det hoppet varade för ett tag men inte ens en liberal vänsterpåve välsignar regnbågsäktenskap varefter SvT hittade Elton John för att fördöma katolska kyrkan. Jaha?

Det verkar alltså som att Elton John har någon slags auktoritet över katolska kyrkan. Eller att SvT:s ledning är mer än lovligt desorienterade och kanske på något vis själva involverade i saken.

"Nyheten" finns att hitta på SvT och uppenbarligen är det tänkt att folk skall betala för den. Hyckleri att investera i Rocketman men att inte välsigna regnbågsäktenskap, enligt Elton. Men han har fel, som vanligt.

Män brukar tala om vad de arbetar med, kvinnor talar om sina relationer och Elton talar om sina preferenser, vilket är självutlämnande, dumt och många gånger så ointressant.

För många är Elton en knubbig typ som sjunger poplåtar till eget ackompanjemang och klär sig i likhet med påven i lustiga kläder och på annan ort än i Eltons huvud så skulle man kunna föreställa sig att någon investerar i ett projekt med eller om honom på grund av någon av de tre: lustig hatt, popsång eller eget komp. Det påstås ändå vara hans profession.

Vad han sysslar med på fritiden kunde någon tycka inte är någon annans sak innan han offentligt springer omkring med det i händerna som en stor fruktcocktail. Och det gör han förstås.

Katolska kyrkan har en hel del loppor att rensa ur pälsen, men ingen kan förneka att den alltid har satsat på konst och til syvende og sist tackat nej till att offentligt omfamna perversion, efter att ha dividerat, velat och vacklat.

Den vill ju trots allt behålla de hårt arbetande massornas stöd och klingandet i offerkistorna.

Vi lever i senkarthagenska tider.




Övriga genrer (Kåseri) av Koloristen
Läst 285 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-03-25 06:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen