Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets bok

 

 

uppå en gammal vind ligger en bok

sliten, dammig, bortglömd av alla

en människas liv och mödor 

skriven med varsam hand

 

en människas sista eftermäle

som ett budskap att läsas

om ett liv i båd med- och motgång

kloka visdomsord där finnes

 

ett liv till synes av kärlek och lycka

men bakom fanns det mörka

skamsenheten över bråken

sorgen över ett barns plötsliga död

 

intorkade fläckar på sidorna

vittnar om gråten och hjälplösheten

men kärleken blommar mellan raderna

den bär upp och lyser upp hela livet

 

nu ska det gamla torpet säljas

många köpare är intresserade

ett ungt par letar sig upp på vinden

kvinnan får syn på den av damm täckta boken

 

skrapar bort lagret med damm

öppnar boken, börjar läsa

ser den gammaldags skriften

försöker tyda bokstäverna

 

något får henne känna samhörighet 

en röst från det förflutna talar

allt tycks bli levande igen

hon tänker här ska vi bo

 

lyckan står de unga bi

i tanken de redan ser

hur allting ska bli

i handen hon bär Livets bok

 

 

 

 

 




Prosa av Öknens Ros VIP
Läst 147 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-03-28 10:10



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Och det sitter även i väggarna. Galant skrivet Rosen.
2021-03-29

  ULJO
Fantastiskt att kunna finna en sådan skrift. Livets bok.
2021-03-29

    Lena Staaf VIP
Din dikt är som en lite novell. Många tankar väcks, både om det liv som framträder på sidorna av den gamla boken och det unga parets vidare öden.
2021-03-28

  Kajan VIP
Kanske kan boken hjälpa det unga paret på deras livsresa? En välskriven text, som innehåller mycket.
2021-03-28

  Cikoria Blå VIP
Det var en riktigt fin text!
Är det inte sant, så skulle det mycket väl kunna varit det.
Fin läsning, i vilket fall som.helst.

2021-03-28

  Sparvögat VIP
Så fint tecknar du glädjen och sorgen i Livets bok...
Strålande titel!
2021-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP