Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Från oro till lugn och harmoni

 

 

Det är befriande
när det hårda skalet
på orons kapsel brister

instängda, mörka tankar
bleknar i ljuset

hjärtat återfår sina rytmiska slag
och det blir lätt att andas

Det är befriande
när det hårda skalet
på orons kapsel brister

 




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 603 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2021-04-07 11:05



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
I sagorna brister trollen i solljuset ! Hade en gång en träskål från loppis med inbränd text : " Sök i allt blott själva kärnan. Skal är allt som bräcks " Att omsätta detta i handling är dock svårt - om det inte handlar om att knäcka nötter !
2021-04-23

  lila fjäderblomman VIP
Befriande att läsa!
2021-04-09

  Blomma-Stjärna VIP
fin
klok

skönt lättläst

2021-04-08

  Anya VIP
Vilken harmoni din dikt utstrålar. Önskar att mina kapslar brast lite oftare. får öva. :o)
2021-04-08

  wiria77
så fint skrivet
om oro
om känslan när
den lämnar
2021-04-08

  Lottie Ålhed VIP
Bilden av kapseln som brister och allt som åter kommer i balans i livsbejakande dikt.
2021-04-08

  M.Eta
Fin liknelse från din penna som alltid!
2021-04-08

  Gunnel Eriksson VIP
"Orons kapsel" , mycket bra beskrivning
på det där som ibland känns inuti.
2021-04-08

  Margit Grell
Upprepningen i versen ger tyngd åt lättnaden när kapseln brister. Fin dikt!
2021-04-07

  bibbi ahrnstedt
Skickligt diktat om oron
2021-04-07

  Niliboy
Känn ingen oro, manar Jesus! Men likafullt..
2021-04-07

    Elisabeth Nilsson VIP
Klokt, vackert och insiktsfullt diktat. All denna oro människan bär med sig. Många gånger kanske helt i onödan.
2021-04-07

  Eva Helene VIP
Du förmedlar så väl en befriande känsla. Fint!
2021-04-07

  Olof Lagerhorn VIP
En vacker bild om spirande glädje.
Kanske behövs skalet också en
tid när allting gror?
2021-04-07

  Susen VIP
Känner en befrielse i dina ord. Bra fångat
2021-04-07

  Ezmeralda VIP
Ja det känns så skönt.
Att få vakna upp och känna livets puls igen.
2021-04-07

  ULJO
Dina ord alltid kloka. Så även här. Bra. Du är som en psykolog.
2021-04-07

  Sparvögat VIP
Befriande ord i ljusets tecken...
2021-04-07

  Öknens Ros VIP
I ljuset klarnar tankarna.
2021-04-07

  Maria Sundelin VIP
Ja verkligen
Bra beskrivet
Kramar
2021-04-07

  Kajan VIP
Tycker om det regelbundna som inramar texten; och hur den stora lättnaden infinner sig.
2021-04-07

  Kungskobran VIP
Ja visst är det skönt när skalen brista Varför skulle all vår längtan bindas i det förflutna bitterbleka? Höljet var ju bara ett skal, ett förflutet ett bittert val.

2021-04-07

  Feliaxel VIP
Så skönt att det blir bättre

2021-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP