Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dörrar till okända rum

 

 

En del öppnar nya dörrar 
stiger in och ropar, Hallå
andra står tvekande utanför
bestämmer sig för att gå

Jag öppnar gärna nya dörrar
ser mig intresserat omkring
ibland står jag kvar utanför
men för det mesta går jag in

känns det inte riktigt och rätt
när jag varit i rummet en tid
går jag ut och stänger dörren
och öppnar en annan bredvid

 




Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 596 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2021-04-09 11:00



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Trevligt om man behåller sin nyfikenhet . . .
2021-04-23

  Ezmeralda VIP
Bra att du går in för det mesta.
Spännande att få öppna en dörr och få se?

2021-04-14

  Flicis VIP
Fantastisk känsla i texten - känns som att du stod bredvid och sade orden.
2021-04-12

  aol
Gillar livsinställningen i dikten just såsom jag skulle tänka själv
2021-04-10

  Respons VIP
Det låter klokt!
2021-04-10

  Gunnel Eriksson VIP
Alltid uppfinningsrik och förståndig är
författaren. Hur länge orkar man, undrar jag.
2021-04-10

  Flying Anna VIP
Ett pärlband av ljuvliga diktbetraktelser rinner ur din penna Marita. Alltid lika njutningsfullt att läsa.Tack.
2021-04-10

  M.Eta
Förståndigt!
2021-04-10

    Lena Staaf VIP
Nyfikenhet och orädd upptäckarlusta. Rytmiskt och fint skrivet.
2021-04-09

  Kajan VIP
Gillar rimmen som ger flyt vid läsning, och nyfikenheten : )
2021-04-09

  Susen VIP
Underbar inställning för förändringar.
Rimmet är klockrent och landar rytmiskt
2021-04-09

  Monica Lindgren


Sällan rimmade dikter blir så här fina.
Du har lyckats mycket bra med både innehåll och form! Grattis! och tack för din kommentar till min dikt om tystnad!
monica
2021-04-09

  Olof Lagerhorn VIP
Ja man bör vara nyfiken och se sig omkring
men med vaksamhet.
2021-04-09

  lila fjäderblomman VIP
vilken skön inställning till livet och förändringar!
2021-04-09

  ULJO
Kloka ord detta
2021-04-09

  Blomma-Stjärna VIP
Jamen så vackert och bra skrivet om att nyfiken men vaksam ge tid att känna in ett nytt "rum" men också kunna gå om det inre varnar!
2021-04-09

  Niliboy
Nya dörrar kan vara spännande, man vet ju aldrig även om man kan ana....
2021-04-09

  Sparvögat VIP
Strålande helt enkelt...
2021-04-09

  Maria Sundelin VIP
Bra beskrivning
Kramar
2021-04-09

  Öknens Ros VIP
Att lita på den egna känslan viktigt.
2021-04-09

  Eva Helene VIP
Fin och klok text med schwung!
2021-04-09

  Feliaxel VIP
Så klokt att inte vara rädd för att öppna nya dörrar i livet
2021-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP