Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I Vuxenlandet


SCEN UR ETT HELVETE nr 3

Förhörsledaren

iklädd hånfulla ögon

nedlåtande leende mun

förebrår mig mångordigt

som hade jag begått

en brottslig handling


inte borde jag träffat

min älskling i kväll

trött som han måste vara

nyss hemkommen

från sitt andra land

det borde jag begripa

förklädda ord av omsorg

dryper av svartsjuka

dränker sakta min lycka

krymper min egen vilja

till skadskjuten liten flicka

i sin trygga låtsasvärld

lillebror, inte liten längre

försvarar mig modigt

belönas med hårda slag

ordrikt vattenfall av hån

tills jag utpressad erkänner

mitt defekta beteende

då slutar han slå




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-04-14 17:36



Bookmark and Share


  Flicis VIP
tankvärd text - hoppas att det bara är bildspårk och inte riktiga slag
Det gör ont att läsa
2021-04-22

  Susen VIP
Starkt - skär i hjärtat
2021-04-15

  Feliaxel VIP
Starkt berörande rader som skär i hjärtat
2021-04-15

  Cikoria Blå VIP
Så hemskt.
Sånt borde ingen behöva minnas.
Bra återgett.
2021-04-15

  ULJO
Fruktansvärt att ta till sig. Så tungt men så viktigt att berätta.
2021-04-15

    Lena Staaf VIP
Drabbande text om maktutövning och maktlöshet där underkastelse är enda sättet att komma undan, åtminstone för stunden. Jag ryser långt in i själen.
2021-04-14

  Niliboy
Huga ligen å huvva!
2021-04-14

  Marita Ohlquist VIP
En skakande berättelse om en envåldshärskare som inte skyr några medel för att behålla sin makt!
2021-04-14

  Kajan VIP
Att använda "förklädda ord av omsorg" är ett maktmedel, för att kontrollera, trycka ner och skada på alla möjliga vis. Märkligt nog är många av de värsta exemplaren oerhört skickliga på förtryck ; kanske för att de har övat upp sig under lång tid och dessutom ofta anser att alla deras tillkortakommanden egentligen beror på andra människor. Här lyfts gamla inpräntade roller fram, som offret en gång lärde sig för att överhuvudtaget överleva. Skakande triologi att ta del, och hur någon människa kan ta sig igenom detta är svårbegripligt men fantastiskt.
2021-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP