Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Poesi som drog.


SKRIVTVÅNG

Att författa digra dikter
tillhör inte livets plikter.
Inte heller råder tvång,
att få till en simpel sång.

Man kan kännas liksom tvungen,
att till slut få sången sjungen.
Det kan kännas som en plikt
i ens liv att skriva dikt.

Varje skriven rad av vikt är
och ger ofta livsinsikter,
även om den någon gång
känns författad under tvång.




Bunden vers (Rim) av Ulf Carlsson VIP
Läst 112 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-04-19 15:31



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Jag kan inte tänka mig att skriva under tvång när poesi dyker upp vid varje steg du tar och i hjärtans alla fyra rum längtar vi efter sommar blommor och sång.
2021-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP