Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Liknelse i psykologiska termer, när havet är mäktigt!

Säg till Vågorna:

-Stilla Er!

Kommer Vågorna att lyda dig?
Knappast!
Så är det med de människor, som finns i din omgivning.
Du kan önska att en viss känsla,
kanske en tystnad,
Och bara lugn,
råder i ditt hem,
Och Just NÄR DU, vill ha det PÅ DITT SÄTT,

IN MOMENTUM;

När du bestämmer;
Så här vill jag ha det,
Och därför ska det bli så!

Det är som liknelsen med havet...,
Havet är mäktigt,
Omständigheter Likaså!
Men om du försöker kontrollera händelser,
som människor runtomkring dej håller på med...,
Så kanske det slutar med,
att du är den;
Som blir frustrerad, sedan arg,
Och slutligen bitter!

Du kan påverka någon, och kanske några, på något sätt!
Du kan till exempel be, om de inte bor med dej,
Att Inte Bråka hemma hos Dej.

Sådant som vissa tycker är självklart att man inte gör,
Är för andra inte helt självklart att låta bli att göra!
Det är tid att Styra Upp!
Och Säga så klart,
Men Bestämt;

-Ni gör inte si och så,
i mitt hem! Det hör inte hit!

Och det var på ett UNGEFÄR,
Vad du kunde kontrollera.

Men då har du ändå kontrollerat mer än den....,
Som säger till havet;

-Stilla Dej!




Bunden vers av Mim
Läst 87 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-04-22 11:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mim