Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Njurtransplantation.


LISA 17 år - ett barn!

Lisa 17 år – var ett svårt sjukt barn som Gud helade!

Nu är Lisa inlagd på transplantationskirurgen i Malmö.
Halv storebror på hennes mammas sida  donerar sin ena
njure. Båda kördes ner till operation kl 07.00 tisdag morgon.
Alla har har varit ledsna och oroliga, nu mest förväntansfull.
Hon har trots minimal njurfunktion lyckats delta i distans-
undervisningen i skolan på samhällsprogrammet.

Promenerat dagligen och fått bättre kondition. Hon har sin
pappas envishet. Mamman ger däremot upp vid motstånd
och saknar drivkraft, dessvärre. Hon är med henne där nere.
Inga besök där p.g.a. pandemin. Lisa har mått illa och kräkts,
trött och ibland lite förvirrad. Njurfunktionen nästan noll.
Mängder med tabletter.

Man kopplar på den nya njuren nere till höger i buken. Man
skall försöka ta bort den högra njuren som inte är som en
stor böna utan cystiskt omvandlad mest påminnande om en
jättestor vindruvsklase.

Gud hör bön, att, allt går bra..Alla vill träffa henne igen och
se hur hon återvänder till livet och får krafter igen.
Kommer dock behöva äta medicin mot avstötning livet ut.

Förböner, mässor och ljuständning, enskilda böner, Gud
ser, hör oss och helar. Vår Herre Allsmäktige är kärlek!




Fri vers (Prosapoesi) av Johanne Rydgren Rilje
Läst 187 gånger
Publicerad 2021-04-23 11:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje