Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alchemilla


Morgonsilver

gryningsfukten i bladveckens mitt,

pärlan i gryningen

och dess rinnande morgonsilver

 

morgnar som dessa

när daggkåpan bjuder sina flödande mönster

och dagern lapar dagg

 

då kan vi färdas

hur långt som helst

 

© Birgitta Wäppling, 24 april 2021

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 339 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-04-27 19:34



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
En vacker färd i dina ord.
2022-11-29

  Monica Lindgren
Mycket fin naturlyrisk dikt som anknyter till vårt varande. Daggkåpan är fin...
2021-05-19

    Maria Malm
Sådana morgnar ger livskraft.
2021-05-02

  BenGust VIP
Intressant. Vattendropparna på daggkåpans blad nyttjades av medeltidens alkemister i sin tänkta
guldframställning.
2021-04-27
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP