Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skräcködlan förefaller odödlig.


Tyrannosaurus Rex

TYRANNOSAURUS REX

Tyrannosaurus Rex
hade stora komplex
för sin litenhet
men var jättehet

Ödlor sprider
alltjämt skräck
i våra tider
och är en otäck

reptil med rutiner
som kryper
omkring i ruiner
och stryper

tidens sanna röst
och ger sedan tröst

med sockrat skvaller
och tomma tidsfördriv
bakom det galler
som kallas förortsliv

Skräcködlan får allt
att bli tomt och kallt

Av skräcktalen
i riksdagen
får plenisalen
ont i magen

Och en ljum satir
som är harmlös
gör att ingen blir
det minsta nervös

Sanningen som vi behöver
kan aldrig brinna av klöver

Min dröm är både banal
och en naiv förhoppning:
Men om ödlan blev kannibal
och en dödlig förstoppning

drabbade den återstående
värms kanske mitt mående

Undrar dock ibland
när jag driver gäck
om även min hand
sprider ödlans skräck




Bunden vers (Rim) av Dan Berg VIP
Läst 111 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-04-24 19:43



Bookmark and Share


  Dan Berg VIP
Ja
2021-04-24

  Den filosofiske poeten VIP
Skrivande hand?
2021-04-24

  Larz Gustafsson VIP
Komodovaranerna regerar!
2021-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Dan Berg
Dan Berg VIP