Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nära naturen

 

dags att börja kultivera

så grönsaker och blomster

att händerna aktivera

inför sommars sammankomster

 

krasse, förgätmigej o pense'

fjärilsblomster o nejlika

det jag gärna vill se

blir som en liten flicka

 

älskar alla blommor så

barndomsminnen av dofter sköna

kan man nånsin förstå

hur njuta av allt det gröna

 

så blir det persilja o dill

o så sätter jag silverlök

så gärna jag vill

ha det i mitt kök

 

nära naturen vill jag va'

känner hur den lockar

vill den sköna luften ha

den på mig envist pockar

 

vill mjuka mossan känna

hud som smekes av grönt

vill bara bekänna

i naturen är det så skönt

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 430 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-04-27 09:25



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Så länge grannens höns lägger ägg är jag nöjd.
2021-05-05

    Elisabeth Nilsson VIP
Härligt att läsa om "jordbrukandet" i vårtid! Jag håller också på:)
2021-04-27

  ULJO
Naturen som vi borde vara mer rädda om. Fint beskrivet.
2021-04-27

  Kajan VIP
Livsglädje, vårglädje och den glädje växter frambringa; och allt i en och samma dikt! : )
2021-04-27

  Sparvögat VIP
Sköna ord om vårens glädje i naturens och grönskans famn...
2021-04-27

    Lena Staaf VIP
Härlig och livsbejakande dikt om de goda käslor som följer med planerandet och planterandet på våren.
2021-04-27

  Feliaxel VIP
Bra beskrivning av vårsysslor och känslan av naturen
2021-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP