Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om förlorade öden ingen kommer sakna


Fimbulvinter



när hon en natt steg ur nattlinnet att möta vintern
naken höll jag först andan men hisnade inför tanken
på saknad och gjorde hellre detsamma än att vakna

- nånsin, eller ensam igen


Två snabbt svalande nattlinnen mot golvet senare
stod dörren öppen tills elden i stugan motvilligt dog



utkyld och bortglömd tills timret i väggarna ruttnat
ner i dyn där hörnstenarna långsamt sjunkit så djupt
att inget minne nånsin lämnats att vittna om oss alls






Fri vers (Fri form) av Gawain VIP
Läst 108 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-04-28 00:33



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Glider ganska behagligt genom de sprängfyllda språkbyggnaderna, en tung timmerkänsla klädd i vad som tycks mig ett lyckat möte mellan virtuos prosa och historisk poesi...
2021-04-29

  Kungskobran VIP
Dramatiskt, starkt
2021-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP