Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En finare bild än vad texten är positiv, från Santorini Grekland, 2017.


Det var längesen men nu är det dags igen

Nu var det längesen jag skrev ett dagboksinlägg här. Augusti förra året i rättare sagt. Inte blivit så mycket dikter heller. Men känner nu att jag behöver skriva av mig lite.
Började DBT för ett tag sedan och mycket känslor rör upp sig, även mycket tankar. Tänker och känner mycket som det är redan. Känns som det ständigt är något på gång, om inte inom mig så utanför mig.

Saker händer runtomkring mig hela tiden mer eller mindre, jag snappar upp så mycket och blir lätt delaktig, inblandad, på gott och ont. Det är ofta folk som är nära mig, inget nytt ämne här i min dagbok direkt. Jag ser ofta saker på andra sätt än vad andra gör. Jag reagerar starkare och känner mer. Känns som jag tänker längre och djupare på något sätt. Har liksom svårt att acceptera saker som dem är ibland och oroar mig lätt för följderna som kan komma. Jag är inte heller den som förlåter och glömmer så lätt och snabbt, för mig kan det ta olika lång tid beroende på vilken situation det är. Ibland kan det ta uppåt år. Vissa saker känns det som jag aldrig kommer kunna glömma.
Det är så jävla frustrerande. Inte hjälper det när man är inne i denna svärmen av att försöka koppla bort och göra något man bra av, typ älskar och låter det negativa som kommer ifrån det ta störst plats. Har varit där förut och var rädd för att få uppleva det igen och så är det såklart just det jag gör. Har gått med ett sådant obehag hela dagen. Liksom på helspänn. Irritation, rädsla, så utelämnad på något sätt. Och just nu i DBT är vi inne på just känslor. Även vad tankar gör med oss, så det blir extra tydligt och påträngande nu.

Känner att jag vill få ner mer poesi som ofta är en terapiform för mig, men får sällan manken till. Ibland har jag svårt för att få saker gjort, eller egentligen ganska ofta. Svårt att se vart jag ska börja. Men andra gånger faller det så naturligt. Då är jag liksom inne i ett flow. Men pga motgångar nu och en sämre självbild samt självkänsla som blivit rubbad, blir det såklart ännu svårare.

Ja, det får räcka för nu. Kanske återkommer snart igen. Eller inte. Får se.

Ha det bra!




Dagbok av MissCaylin
Läst 108 gånger
Publicerad 2021-05-05 16:15



Bookmark and Share

  MissCaylin
MissCaylin