Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En arkeologisk slutsats fritt dramatiserad


Drygt tusen år senare



hon var inte bara grov i mun men händerna
hennes var vårtiga och hårda också, ful som
stryk sa man hånfullt med avmätt eftertryck

särskilt pigorna, men förstås även döttrarna

Huset var gammalt, släkten långt äldre än
milstolparna som långsamt sjönk i dikena
längs vägen genom skogarnas mörka djup



men hennes rötter visade sig djupare ändå
då hennes vanställda kadaver eoner senare
upptäcktes helt intakt i botten av en brunn






Fri vers (Fri form) av Gawain VIP
Läst 86 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-05-08 00:11



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Ett stoft från haedikum som synas i vår tid och förundrar
2021-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP