Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt i obunden form. Helt amatörmässigt, helt utan tidigare erfarenheter. Kom gärna med kritik!


Ett försök

Naturens orörda platser spelar som en symfoni i mitt sinne. I dess mitt står en dirigent vars dagar är utan antal.
skapande, bevarande och upplösande.Förmedlare av skönhet är slöjan som hänger över hennes skoningslösa hjärta. Löser upp knutarna i själen och sätter oss på prov.
En opartisk domare som visar oss vägen fram. Budbärare av en gudomlig ordning.
Den perfekta och verkliga sinnebilden för själens skiftande innehåll, enhet i mångfald.
Hon hittar inga omvägar. Hon skördar vad hon sår, och hennes enda lektion utgör bredden av ett universitet.
Tankens högsta höjd och känslans djupaste djup. Kom, knäböj och lyft din blick.




Fri vers (Prosapoesi) av natureprovide
Läst 273 gånger och applåderad av 4 personer
Utvald text
Publicerad 2021-05-17 09:25



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra skrivet läs mycket böcker så utvecklar du ditt skrivande
2021-05-17
  > Nästa text
< Föregående

natureprovide