Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Och vaknade till…

 

Jag!

Drömde mig i natt

Att jag är en fri människa

 

Och,

Vaknade till Sveriges värste mardröms verklighet

Ensamhet

 

Till mig själv

Till mitt unge gamla ansikte

Till min hesa röst

 

Till de tysta väggarna

Till de dystra fönsterna

Till de ödsliga gatorna

 

Till de störande grannarna

Till de störande bullarna

Till de udda tankarna

 

Till jag mig själv!

Till mina förlorade år

Till min hård låst hem dörr

 

Bara gamla minnen som var hemska

Bara gamla tider så var bästa

Bara gamla äventyr som mig tröster

 

Till den vemod jag

Mitt jag

Och mig själv i det dystra landet Sverige

 

Jag bor granne med ingen!




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 134 gånger
Publicerad 2021-05-19 10:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP