Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frukostsmulor

Jag vaknar
Känner doften av kaffe och hör klirret av porslin,
det förbereds för frukost
Jag blundar och andas, tar in
Solens strålar försöker ta sig in genom gardinerna
Jag kliver upp och möts av två bröder som bråkar och en man
som suckar. Han Säger åt dem för femtioelfte gången.
Jag fylls av värme och tacksamhet
Vi alla sätter oss vid bordet
Min man tar upp tidningen, som alltid, dagens industri
Mina söner har för tillfället slutat bråka och smaskar i sig frukosten
Jag Tar en fralla och dricker från mitt kaffe
Råkar spilla lite på duken jag ärvt från min mormor, försöker få bort det med fingret tänker att jag får lägga den i blöt sen.
Disken från gårdagens middag gör sig påmind, tacos.
Jag tittar ut genom fönstret, ser grannen som är ute med sin hund
Sen tittar jag över bordet
Det är något speciellt med lördagsmornar och
Tänk så bra det blev, livet
Att ha min familj här
Vid frukostbordet




Skapa | Skriva av E.d
Läst 255 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-05-22 10:35



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Jag gillar enkelheten och självklarheten i din dikt samt dina reflektioner över livet:-)
2021-05-25
  > Nästa text
< Föregående

E.d