Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Likt en dikesblomma

Växer du dig stark
Ihärdigt klamrar du dig fast
Vid livet
Uthärdar
Blickar, hån och slag
Hämtar kraft bland vänner
På distans ...

Likt en dikesblomma
Står du ståndaktigt emot
Bekämpningsmedel
Röjsågar
Sly rensning

Sänker dig likt en blyg bugning
hämtar kraft ur myllrikjord
Sträcker dig stolt upp
Mot moder sol
Stjäl hennes näring

Livskraft.






Fri vers (Fri form) av lilla t
Läst 191 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-05-23 21:04



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Något av en antites till "Konvaljens avsked".
2021-05-27

  Monica Lindgren
Oavsett vem detta mobbingoffer är, så är det en mycket stark text, laddad. Diktjaget är trots allt stolt, hämtar näring ur jorden, sträcker sig mot solen! Det kommer att klara sig bra!
2021-05-24
  > Nästa text
< Föregående

lilla t
lilla t