Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar kring gator

En gata kan bära på ett flertal känslor och sinnesstämningar, utifrån tid och sammanhang. Att promenera skapar tydliga minnen kring och runt gatan.
Barndomsåren, tonårsåren och alla de andra åren som skildrar de samtida minnena - de kollektiva minnena.
Att vandra på en gata upp och ner, utan riktning, kan vara tärande. Det ger en känsla av tomhet och förtvivlan. Att vandra utan mening.
Samtidigt kan en gata kännas som ett hem och en trygghet - minnena blir tryggheten.





Fri vers av emmapetters
Läst 98 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-06-02 10:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Att vandra stadens gator utan vare sig mål eller mening behöver inte vara tärande. Jag tycker tvärtom att en promenad i rask takt utan att nämnvärt bry sig om vad som finns runt omkring kan vara upplyftande. Att koncentrera sig bara på själva promenaden, rörelsen, kan skingra de dystraste tankar.
2021-09-08
  > Nästa text
< Föregående

emmapetters