Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samtalets komplexitet

Samtalets komplexitet

Hur gör man så att en människa som vill göra något, men inte vet hur ska hitta ett sätt, ett språk, att uttrycka sig på?
Som passar just den personen,
med just den specifika bakgrunden och just de egna erfarenheterna.
Hur pratar man med varandra?
Vad använder man för ord?

Hur ser mötet mellan barn och vuxen ut?
Finns det ett över- och underläge?
Eller kan man hitta ett ställe att stå på
där maktförhållandena inte är de viktiga
utan signalerna som man skickar till varandra.
Det låter som ord bara, men det kan avgöra hela samtalet.

Framförallt det som sker efter det att mötet upphört.
Hur går man vidare med en annan människas ord inne i sitt huvud?
Det där som man inte kan ta på,
det som bara finns i luften mellan två människor.
Det där mittemellan.
Kraftöverföringen.




Fri vers (Spoken word/Slam) av emmapetters
Läst 100 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-02-02 22:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

emmapetters