Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skogen

 

 

i skogen det jag finner

lugn och ro för sinnet

när oro mig plågar

jag till skogen frågar

 

säg vad göra jag kan

tänk om oro försvann

säg ge mig ett svar

jag många frågor har

 

koltrastens sköna sång 

mig tröstade en gång

dess klara stämma ljöd

när jag var i nöd

 

trädens kronor susade ljuvt

som jag aldrig hört förut

i vinden jag fann tröst

även denna gråa höst

 

till skogen jag mig vänder

lägger mitt liv i dess händer

vet att oro alltid lindras

ingen kan detta hindra

 

allsmäktig står den där

jag har den så kär

skogen en källa till kraft

det har den alltid haft

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 384 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-06-03 08:01



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Där får man svar. Av vem eller vad är egalt men nåt är det...
2021-06-08

  ULJO
Skogen är fantastisk
2021-06-03

  Sparvögat VIP
Skogens vila så fint beskriven i dina ord...
2021-06-03

  Kajan VIP
En fin hyllning, helt enkelt.
2021-06-03

  Feliaxel VIP
Skogen så välgörande för både kropp och själ
Så fint
2021-06-03

  Susen VIP
En kärleksdikt till skogens trygga famn mycket fint
2021-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP