Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Reviderad med hjälp av Skrivarvännerna Sparvöga och Ben Gust.


Vatten och salt

 

 

ur vattnet steg människan 

en varelse ej lik nåt' annat

på två ben den kan vandra

inte kan man den klandra

 

livets dryck vatten är

det vill kroppen ha

ty annars kan vi ej leva här

det bör drickas var da'

 

livets djupa källa

den friska och klara

ur den kan man hälla

dock bör man på den spara

 

livets salt är en gåva

ger livet extra krydda

sälta vill jag lova

den ska man beskydda

 

till kropp och själ

använd den rätt

då du mår väl

på bästa sätt

 

salt och vatten behövs båda

för att balansen nå

för mycket får ej råda

av de båda två

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2021-06-03 11:18



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
En balanserad text.
2021-06-08

  BenGust VIP
Tänk att mänskan är en sån vågmästare vare sig det gäller politiska val, vatten eller salt. Allt är en fråga om balans.

2021-06-04

  ULJO
Viktig iaktagelse. Utan dessa komponenter blir det inte mycket till liv
2021-06-04

  överlevaren VIP
Ja vatten och salt går hand i hand!
2021-06-03

  Kajan VIP
En fin dikt om balans, och det ständigt närvarande vattnet; i oss och förhoppningsvis i närheten av oss, annars vissnar vi. Och vad vore livet utan sälta.. i obalans förstås!
2021-06-03

  Susen VIP
Känns nästan som en ramsa (sång) om vikten av balsanen mellan vatten och salt.
Vackert på rim
2021-06-03

    ej medlem längre
Jag tycker dikten är bra som den är. Beskriver vikten av både vatten och salt för kroppen. Det beskriver dikten väl. Vi människor ligger i vatten som foster i upp till 9 månader hos kvinnan. så läser jag den.
2021-06-03

  Sparvögat VIP
Fantastiskt titel till en väl skriven dikt om livets törst och sälta...
2021-06-03

    ej medlem längre
Kul dikt om något som är sant
2021-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP