Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Måndagstankar

Minns att trädet planterades
som min tioårs present
minns inte hur det fraktades ut
båt eller jeep och skottkärra
ett glasäppelträd

Den lutande stammen
den enda grenen
sträcker sig under stöttan
rikt blommande mot vattnet

Två andra syskonträd
vinteräpple Cox orange
körsbär kanske Skuggmorell
finns inte längre kvar

Igår lämnade vi trädet vid vattnet
dagen vaknar i staden
lätta hammarslag
inbromsande tåg
ett borrande ljud
ett barnskratt
ett startande tåg

På köksbordet en brevhög
en dagstidning, smittan sjunker
ett prospekt om inglasning av balkong
en länk till ett frågeformulär
tillbaka till världen
bilen behöver tvättas
rabarber väntar på att omhändertas

 ©Eva Hedlund fd Langrath 2021

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 142 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-06-08 17:46



Bookmark and Share


  Sparvögat VIP
Från det blommande trädets skönhet vid vattnet till stadens puls tecknar du i fina ord…
2021-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP