Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Under kastanjen

All grönska återkom
låter mig ana dig
under Kastanjen

Vandringen går långsamt
en fot i taget
huvudet täckt mot solen

Vinden slingrar sig stundtals
böjer en utslagen syren
vinklad mot marken

Tomatplantor, tjuvas och binds upp
bokens sidor flimrar förbi
bokstav läggs till bokstav
ord läggs till ord
och målar sektens hårda grepp
om människan

 Vilar mina ögon
på bollpilarnas krona
andas
djupt
ser ner på boksidan
viker ihop den
andas djupt

 ©Eva Hedlund fd Langrath 2021

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 160 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-06-11 11:40



Bookmark and Share


  Susen VIP
Fint skildrat om ordens kraft att beröra
2021-06-11

  Monica Lindgren
Harmoni, är det jag främst tycker att denna dikt förmedlar. Men man undrar: Vad är det för en sekt? Något diktjaget läser om på boksidornas flimrande blad?
2021-06-11

  Sparvögat VIP
Här andas saknaden i vilan under lövens grönska…
Eftertänksamhetens ro
2021-06-11

  ULJO
Härlig insikt under Pilens krona
2021-06-11

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om saknad, naturen och den lästa bokens innehåll, ja, ibland andas man djupt.
2021-06-11
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP