Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Lila

En dikt om lila
vad kan den handla om
i minnet dyker den tummade boken
om Storklas och Lillklas fram
på varje sida ett vackert ritat kvinnoansikte
med violett hår, ritat av min mamma som barn

När jag var liten, sade ingen lila
violett eller gredelin kallade vi färgen
min avslutningsklänning var
ljust violett med skumgummiunderkjol
brett mörkt violett skärp i midjan
i älsklingsboken fanns tant Gredelin med

Mot den röda väggen
slingrar sig Alpklematisen upp
varje blomma med tre nyanser av lila
i lager efter lager
spindeln väver sina trådar
från den ena till den andra

© Eva Hedlund fd. Langrath 2021




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 130 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-06-12 18:30



Bookmark and Share


  ULJO
Vackert
2021-06-13

  KYREUS of Sweden
Lila är även färgen
för den Lutherska Kyrkan,
den jag tillhör som präst.
2021-06-13
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP