Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gränstrakter


Otroligt men sant
inget skämt
kanske att det luktar
litegrann

Nu är det snart öppet
och det är dags
att bege sig
igen

Goda grannar
håller inte med
stänger dörren
framför näsan

Gränsen är nådd
och där står
en hårding
och ger mig fingret
på hyggelig
norsk

"Nei vennen min
du er ikke nokk
renslig for os"

Men sån är nu inte vi
gärna släpper vi
alla över bron
till våra överfulla
köpcenter

ICA-handlare och tobakister
gråter
för alla förspillda
oljepengar från de norska
schejkerna

Nu längtar vi till normalitet
när den svenska pesetan
blir hårdvaluta igen

Och söderut så längtar alla
till Bordershop
där fylleriet fyller alla
med billig sprit till sommarens
langarfester

Så nu hoppas
vi på normalitet
och återgång till det som var ..

.. eller?

 




Fri vers (Fri form) av Linil VIP
Läst 115 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-06-14 20:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linil
Linil VIP