Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Skogsbad

Tre stulna föremål
en platta med en Tranströmer dikt
två haikurör

Varför

Träden inbjuder till skogsbad
fötterna tar försiktiga steg
på spången över vattnet

Tanken söker sig mot kronorna
virvlar fritt iväg
ett stilla snatter hörs i vassen

En ensam mygga viner
runt mitt huvud
ekoträd fyllda med
trädtickor och runda hål

Jag måste stanna
för att se
förnimma skogens bad

Förflyttning kräver
ett annat fokus
ett steg i taget
på spångens mitt

Leder mig
till en bred trätrottoar
fram till öppet vatten

Vilar stödd mot
bryggans räcke
tystnaden bryts av unga röster
en boll studsar mot trä

 ©Eva Hedlund fd Langrath 2021




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-06-15 15:13



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Vilken fin poetisk vandring att få följa med ! En stor närvaro flödar här.
2021-06-16

  Susen VIP
En Vacker inbjudande naturupplevelse
2021-06-15

  ULJO
Stöld eller inte. Bra är det ändå.
2021-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP