Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det gröna gräset


I solen glittrar vattnet - så vackert på flodens yta
därunder ej allt med samma ståtlighet kan skryta
Gräset lockar på andra sidan
Grönare, skönare – även om skenet kan bedra
- en vårlikt klar och solig dag

Så jag verkar där jag går
Gräver där jag står
Planterar, beskär och begråter
De plantor som jord tar åter

Vad kan väl sol och regn förmå
om vi ej rätt frö i jorden så?
Men vilken planta kan bestå
som ingen sol och näring få?

Så jag ser åter glittret på floden
leder dess vatten ner längs jorden
Ber om regn men agerar själv
tills plantorna rotats kring denna älv




Fri vers (Fri form) av Regular
Läst 150 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-06-20 23:45



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Mycket tänkvärd.
2021-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Regular
Regular