Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

OLIKA TILLSTÅND

Ett tillstånd är ett sätt att förefinnas
en liten stund eller en längre tid.
Ett liv, exempelvis, är som ett glid
emellan det som hanns och som skall hinnas.

Ibland är tillståndet en mans och kvinnas
förhållande i äktenskapets id
eller en hälsostatus, stundom ett slags frid,
vars frälsande effekt man jämt skall minnas.

I stillaståendet som individ,
i status quo, där tråden slutat spinnas
är risken stor att stelna som rigid.

En Ariadnes röda linje, en gudinnas
tillåtelse i labyrintens strid
är tillståndet att vägen ut kan finnas.




























Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 104 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-06-24 17:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP