Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vilsna Själ

Vilsna själ
Jag Ser dig
Är du
Inte som jag
Så är du som dom
Samma skrot
Samma korn
Stjärnor i din
Flackande blick
Tusentals mil av sökande
Rastlöst planlöst vandrande
Samma förlamande skräck
och förgörande ångest
Samma bottenlösa sorg
Och kolsvarta mörker
Tynger dig

Skammen hugger i varje skratt
Vi förtjänar inte lycka
Det gör ont att le
Och varje smekning skaver
Kärlek är inte till för oss
Så vi Ryggar tillbaka
Kryper ihop
Trycker ner
Tystar ner
Visst hoppas vi
Och önskar
Men saknar förmåga

Jag kan inte leva för mig
Men jag kan leva för er
Leva för den som ber mig att stanna kvar
Och vara nån slags räddning
Jag ger mig för er
Ger mig
För Dig
Om min närvaro gör ditt liv något lättare
Om jag ger syre åt din eld
Be mig bara
så stannar jag för dig

Vet också att Du
ger mitt liv en mening
Bara genom att finnas till
För du
Sprider lite ljus i mitt mörker
och väcker lusten i mig
Att vilja vakna
Kriga
För dig
Jag skulle göra allt




Fri vers (Fri form) av VildÄngel
Läst 286 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-07-06 00:37



Bookmark and Share


  Kajan VIP
En dikt där varje ord förtjänar sin plats och i sin tur leder vidare, mycket läsvärd.
2021-07-06
  > Nästa text
< Föregående

VildÄngel
VildÄngel