Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En hyllning till Italiens landslag i fotbolls-EM


ITALIEN I EM

I fotboll är de bäst, Italien
och mycket mer än bara spring och sparka.
Liksom sonetterna han skrev, Petrarca,
är fotbollen som konst på tal igen.

Det finns en andans lag i denna elva,
en disciplin, som stadgar känslans stormar,
liksom Petrarcas fjorton rader formar
en inre sanning utanför dem själva.

Om de till slut förlorar i finalen,
fullbordas endast fotbollsestetiken.
Italien har ingen gjort besviken,

men trognaste supportern blir väl galen.
Petrarcas fotbollslag är värd pokalen
som en symbol för glädjen och tekniken!












Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-07-07 20:19



Bookmark and Share


  Staffan Nilsson

Åh, så vackert skrivet!
Nu och då; fotboll och poesi.
Då som nu regerar det italienska.
Och sant: "symbol för glädjen och tekniken".


2021-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP