Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skammen har ingen botten, stoltheten vet sina gränser


Hektor Högmods skamgång



ett hekto högmod för mycket vägde
trots allt till hans slutgiltiga nackdel

tom på allt annat mötte han obeväpnat
motstånd klätt i blott ödmjukt pansar
naket nog att hejda honom i sitt raseri


Luften gick helt ur honom där han stod
svarslös inför sin egen dumhet, ovärdig

tog han sitt eget liv hellre än erkänna







Fri vers (Fri form) av Gawain VIP
Läst 91 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-07-11 23:59



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Högmod går före fall
2021-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP