Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

återuppvaknande i sommartid

titta vem som kom ut igen
vem som skuttar och lyfter ansiktet mot himmelen
möter vänner och ler hela vägen hem
plockar maskrosor med ljuva toner i öronen

hela vintern var lång och tung
låg och tvivlade utan att sova en blund
med en hård klump i halsen och torr mun
sängen gjorde ryggen ond och krum

men men, titta vem som lever igen
skrattar och skriker och sjunger som bara den
molnen blåste bort och fram kom solen
tvivlet är borta och allt är okej igen




Fri vers av Abeille
Läst 177 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-07-17 18:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Abeille