Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jambens och anapestens rytmiska flykt.


SVALAN

Hon bär ej de vingar av smältande vax,
som Ikaros fällde i flykten.
En svala hon klipper som skräddarens sax
sin flygfärd från fjärran Egypten.
Hon dyker mot marken, hon stiger mot skyn,
mot kyrktornens klockor, mot skogarnas bryn
och tänker om flugan: "Gott! Knyck den!"

En svala hon sväljer allt gott hon kan nå
i vindlande rutten och svängen.
Hon avverkar jaktmarken högt i det blå
likt kalven som betar på ängen
och när hon har slutat sin vilda seglats,
så landar hon trygg under takskäggets plats
i skuggan av rännornas hängen.

En svala är sommarens interpunktion,
som kommatecknen i skriften
med skriet i luften som interjektion
och utropstecken i driften.
Hon rusar allt oftast som reaplan,
men vilar emellanåt mest hela dan
som bilden av levnadens skiften.




Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 139 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-07-28 20:31



Bookmark and Share


  Minkki VIP
alltför få skriver om svalan så att man vill börja repetera svensk grammatik
2021-08-01
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP