Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Orden flyger dit Pegasus vill.


Pegasus


Ett tag trodde svensk maktmedia att Pegasus handlade om Ungern och att Orban är stygg mot motsägarmaffian. Sedan lades locket på. Pegasus är en tjänst där man mot en ringa ersättning till ett israeliskt företag kan få tillgång till innehållet på någons telefon.

Tjänsten klarar att fjärrinstalleras utan telefonägarens inblandning. Den är zero-click och en snabb teknisk förklaring är att den utnyttjar säkerhetsluckor i telefonen för att låsas upp och installeras och att ej allmänt kända säkerhetsbrister i våra telefoner används så att där inte finns någon chans för normalanvändaren att uppdatera telefonen för att skydda sig.

Så den som tror att det bara är Viktor Orban som är intresserad av att läsa makthavares och skvallerbyttors innehåll på sina telefoner är naiv. Vilka mer som använder verktygen är nog svaret på frågan varför det fort blev så tyst om saken. Det är nämligen bara fel med avlyssningar då vissa använder Pegasus. Maktpacket som alltid skall hållas bakom ryggen är dock maktmedia givetvis helt okej med. Kan dessutom ännu en jasist eller knajkaje spåras upp så kan vår polischef också berömma sig.

Det är som när de första undersökningarna om att rökning kan ge cancer dök upp. Inte alla ville att det skulle vara dagens diskussionsämne. Vågar vi tro att där finns svenska prenumeranter? Nyheter brukar inte klinga ut så här snabbt annars om där inte finns prenumeranter med direktnummer till redaktionen.

Garanterat är att svenska makthavare med handräckning moniterar var sann dissident och presumtiv småskurk. Nämn fel namn/ord i telefonsamtal och det plingar till i maskineriet och du kan ha dem i luren på nolltid. Hände mig häromdagen.
Övriga genrer (Essä) av Koloristen VIP
Läst 49 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-07-29 11:26Bookmark and Share


  Monica Lindgren VIP
Oj! Detta är intressant och helt nytt för mig!
2021-08-04

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Det vill säga, vill Israel ha tillgång till individer, regeringar och företag runomt i världen genom bakdörren?
med ett spionageprogram är så oetiskt, ändå tror jag på det och hävdar att jag fick en fjärilsdrona som fotograferade mig i lägenheten, ?från dess är jag med flugsmälla till hands tot timpul.
2021-07-29

  Ulf Carlsson VIP
Paranojarisk! Det var väl inte mitt namn du nämnde?
2021-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen VIP