Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snustorrt

i malmö skjuts alla regnprognoser framåt i tiden varenda gång. eller nästan i alla fall. istället värme och torka, värme och torka.

man har spått regn väldigt många gånger, men de gånger som regnet verkligen har kommit som förutsagt denna sommar kan jag räkna på ena handens fingrar - och då låter jag tummetott, slickepott, långeman och gullebrand vila.

så har det varit flera somrar i rad nu. värme och torka.

när jag var liten vill jag minnas att sommardagarna oftast följde ett mönster. sol och moln varvat på morgonen. uppklarnande och värme som tilltog framåt middagstid. och så bildades moln på eftermiddagen med oftast påföljande regn. nåde den som kom ner till stranden för sent under dagen och fick se dagens första droppar falla på den finsiktiga sanden i falsterbo och istället fick se sig vända hem alldeles för snart igen. och farsan som svor över gräsklipparen minst två gånger per vecka. nu står den mest och beckar igen.

det bildas sällan moln här på somrarna nuförtiden. och om de bildas så släpper de nästan aldrig regn. häromdagen var det översvämningar i lund och trelleborg. inte en droppe i malmö.

det verkar som om molnen har glömt hur man ska göra när de ska fälla sitt regn över malmö.

eller så kan inte himlen längre gråta över staden. hur man nu ska tolka det.




Övriga genrer (Kåseri) av Almagrundet
Läst 172 gånger
Publicerad 2021-07-29 18:36



Bookmark and Share


  Almagrundet
håller med. dagar med sol i stort sett helt utan moln ger mig efter sommaren 2018 numera ångest.
2021-07-29

  catharina.jerbo VIP
Ja, den här eviga värmen hela somrarna fanns inte förut. Då, förr, när folk lite hånfullt sa "svensk sommar" och menade att det var kallt och regnigt, då gillade jag somrarna. nu. not so much.
2021-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Almagrundet
Almagrundet