Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Trevligt att förnuftet segrade, men gudarna skall veta att det satt långt inne.


Kellys hjältar vs Kalmars länsstyrelse


Lilla Kelly kom till världen
frisk en sommardag
näpen och med sprall i kroppen
men så i ett slag
ödet fann sin väg till henne
stackars lilla katt
Ögonen till bollar svällde
illa var det fatt
Kisse-misse-mjau!

På ett katthem sökte man att
rädda hennes syn
bad till goda själar, till och
med om hjälp från skyn
Pengar skänktes så att Kelly
kunde få sin vård
Hela synen dock hon miste
livets lag är hård
Kisse-misse-mjau!

Katten var dock pigg, led inte
av sin blindhet alls
Mycket riktigt blev hon tingad
allt gick som en vals
Men då läste en fru Duktig
om vår lilla katt
skrev till länets myndigheter
Hemmet har fått fnatt
Kisse-misse-mjau!

Barska gubbar kom till hemmet
Kelly tog de med
och det hjälpte ingenting hur
där man grät och kved
Blinda djur skall inte leva
sade männen kallt
för då plågas de ohyggligt
det förstår vi allt
Kisse-misse-mjau!

Men på samma katthem fanns en
dator med sitt nät
Bäst är väl att hela världen
Kellys öde vet
tänkte man, och skred till verket
fick till listan sin
namn i mängder mot att låta
katten somna in
Kisse-misse-mjau!

Flera turer skulle följa
men en dag till sist
slog Förvaltningsrätten fast att
den som synen mist
inte av den skadan lider
om det trygghet finns
Lilla Kelly kom tillbaka
mår nu som en prins
Kisse-misse-mjau!

Leve alla Kellys hjältar
som det möjligt gjort
ty ett liv som kunde räddas
var för er så stort
att en lycka utan like
ännu strålar klar
för en liten tossig kisse
med all leklust kvar
Kisse-misse-mjau!
Kisse-misse-mjau-mjau-mjau-mjau!
Kisse-misse-mjau!



29/7 2021




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 97 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-08-01 22:08



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Mjau, livet är viktigt!
2021-08-02

  Nanna X
En välfunnen titel, härliga rim, och en solskenshistoria med förhinder.
2021-08-02

  Blomma-Stjärna VIP
helt underbar berättelse med rim och till en välkänd melodi, tror jag, fast jag själv som ganska tondöv, dock har glömt vilken....
2021-08-01
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP