Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älvdans

Älven brinner lågande blå
vacker och lugn
vild och förrädisk.
Hon håller upp sin spegel
mot oss som lever på stränderna
och vi måste känna igen oss
i hennes urtidsväsen
i hur hon strömmar vredgad och farlig
i trångträngsel
men dansar som en älva
fridfull och eftertänksam
när hon får flyta fri.

Gåtfull och otämjd
griper hon längtande
efter min kroppsvärme
efter mitt trumlande hjärta
rinner genom mig
förändrar mig.

Älvens många ansikten
alla virvlande dansturer
viskar något viktigt
om tid och liv och helighet
om den osynliga kraft
som blänker solstänk
i flödande älvblått siden.




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-08-02 11:32



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så mycket liv det finns i dina ord. Här är samspelet så fint mellan älv och älva, mellan natur och människa, mellan den inre och yttre världen.
2021-08-07

  Sommarnattsljus
Wow! Magiskt! Här hittar jag äntligen det jag sökt när jag läst andra texter av dig. Och underbart underfundig dubbelbetydelse i titeln. Tack!
2021-08-06

  Märta Kajsa Nyholm
Älven är mäktig och vacker!
2021-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP